Followers :)

Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan senda gurau dan bermain-main . dan sesungguhnya akhirat itulah yang sebenarnya kehidupan , seandainya mereka mengetahui

ONE STEP CLOSER

fuh fuhh *tiup tiup* . serious lama gila tak berblogging . now on dah habis Sijil Comptia A-Plus Prestariang dan Diploma in Information Management Alhamdulillah :)

inshaAllah this coming September masuk degree pulak . 2 tahun setengah lagi nak habehkan degree semoga Allah permudahkan segalanya .

and this coming November inshaAllah dua family bakal bertemu dan status bakal berubah :)

oh aku teringat abang sulung aku pesan :

kalau hijrah kearah kebaikan takkan wujud istilah salah . sedangkan Bilal bin Rabah pun tinggalkan agama sesat dia dan sanggup kena caci maki herdik hina untuk menuju satu agama yang benar . dont worry 'cause abang kenal yaya very well . enough you , your family and your bakal zauj tahu who you are *usap kepala*

Sometime you have to be your own hero, because the people you cant live whitout can live without you

once , abang pernah tanya kenapa aku move secara drastik dan kenapa aku pilih dia . 

aku jawap : orangnya sangat biasa abang . nothing special about him . im so fall in love with something that i feel when im near him abang . yaya rasa sejuk tengok muka dia . yaya jatuh sayang dengan family dia yang sangat  menjaga hubungan dengan Allah dan manusia . dan paling penting attitude dia bila dengan orang lagi tua . kawan-kawan dan dengan yaya sendiri . 

aku tak pandai berkawan . dan jujur aku tak ramai kawan . so bila tengok dia sangat banyak kawan , aku jelous kadang-2 . serious member dia memang ramai yang nak tolong dia time dia susah . so its called as SAHABAT . bukan kawan :)

orang kata kalau kita pandai jaga hubungan dengan semua orang , orang akan jaga baik-2 dengan kita *letak cermin*

P/S : awak . maybe susah awak nak terima siapa saya pada masa lepas . terima kasih terima saya siapa saya . terima kasih terus bimbing saya . semoga urusan kita dipermudahkan . Allahumma ameen 

P/S : dan kamu si masa lalu saya , saya akan telan semua rasa yang saya ada . saya bukan pengungkit dan saya takkan ungkit . cukup awak doakan kebahagiaan saya :)




Please Be Nice To Me And I Will Treat You Nicely, Thanks